Éppen szezonhoz illő jó kis saláta. Úgy is mondhatnám, együnk néha spagetti gyanánt nyers zöldséget, ilyen és hasonló szószokkal, pesztókkal. Rengeteg benne a tápanyag, és természetesen alakbarát :)
Hozzávalók:
- 2-3 sárgarépa
- 3 szárzeller
- 3 marék rukkola saláta
- 1 marék petrezselyemzöld
- 15 dkg dióbél
- 80 ml extraszűz olívaolaj
- fél narancs leve
- 1 cikk fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A diót darabokra törjük, majd száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.
- Ezután összeturmixoljuk 60 ml extraszűz olívaolajjal, meg a petrezselyemzölddel. Picit megsózzuk.
- A répát, meg a zellert megmossuk, és zöldséghámozóval egy tálba vékony csíkokra vágjuk. Összekavarjuk a diópesztóval.
- A rukkolát simára turmixoljuk a narancslével, meg a fokhagymával, illetve sóval és borssal ízesítjük.
- Négy tálra eloszlatjuk a rukkolaszószt, erre halmozzuk a pesztós zöldség-"tésztát".
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése