2015. február 2., hétfő

Diópesztós zöldség-"tészta" rukkolaszósszal


Éppen szezonhoz illő jó kis saláta. Úgy is mondhatnám, együnk néha spagetti gyanánt nyers zöldséget, ilyen és hasonló szószokkal, pesztókkal. Rengeteg benne a tápanyag, és természetesen alakbarát :)

Hozzávalók:

  • 2-3 sárgarépa
  • 3 szárzeller
  • 3 marék rukkola saláta
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • 15 dkg dióbél
  • 80 ml extraszűz olívaolaj
  • fél narancs leve
  • 1 cikk fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítése:

  • A diót darabokra törjük, majd száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.
  • Ezután összeturmixoljuk 60 ml extraszűz olívaolajjal, meg a petrezselyemzölddel. Picit megsózzuk.
  • A répát, meg a zellert megmossuk, és zöldséghámozóval egy tálba vékony csíkokra vágjuk. Összekavarjuk a diópesztóval.
  • A rukkolát simára turmixoljuk a narancslével, meg a fokhagymával, illetve sóval és borssal ízesítjük.
  • Négy tálra eloszlatjuk a rukkolaszószt, erre halmozzuk a pesztós zöldség-"tésztát".

Nincsenek megjegyzések: