Ugy-e mondom, hogy ki vagyunk éhezve a zöldekre..ez az étel is azt bizonyítja :) Akarva-akaratlanul, azon kapom magam, hogy már megint valami zöld ételt készítettem. Igazából spenótot szerettem volna használni, de mivel az nem volt kéznél, hát rukkola került a gombócokba. Igaz, így sokkal erőteljesebb ízű az étel, mintha spenótból készült volna. Hamar elkészül, és igazán finom, laktató étel.
Hozzávalók (4 személyre):
- 5 szikkadt zsemle (teljes kiörlésű)
- 25 dkg spenót
- 25 dkg ricotta
- 10 dkg vaj
- 5 dkg camembert sajt
- 5 dkg liszt (teljes kiörlésű)
- 1 tojás
- cikk fokhagyma
- 9 zsályalevél (lehet szárított is)
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- só, őrölt bors
A salátához:
- vegyes salátakeverék
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 3 evőkanál málnaecet (vagy 2 evőkanál balzsamecet)
- 2 evőkanál dióolaj (helyette használhatunk olívaolajat)
- 1 teáskanál édes mustár
- só, őrölt bors
Elkészítése:
1.
A spenótot megmossuk, a zsemlét, meg a sajtot kockára vágjuk.
2.
Konyhai robotgép késes aprítójába tesszük, hozzáadjuk a
ricottát, a fokhagymát, és összedolgozzuk.
3.
Ezután a liszttel, a tojással, meg a citromhéjjal
összedolgozzuk, sóval meg őrölt borssal ízesítjük.
4.
A masszából kisebb gombócokat formázunk, közben egy edényben
enyhén sós vizet forralunk.
5.
A gombócokat 2-3 perc alatt megfőzzük, majd szűrőkanállal egy
tálra kiszedjük.
6.
Egy serpenyőben vajat forrósítunk, beleszórjuk a zsályát, és
kavargatva 1-2 percig pirítjuk.
7.
A saláta öntetéhez összekavarjuk a kétféle olajat az cettel,
meg a mustárral, kevés sóval, meg őrölt borssal.
8.
Megmossuk, darabokra tépkedjük a salátát, majd összekavarjuk
az öntettel (dresszinggel).
9.
A gombócokat meglocsoljuk zsályás vajjal, mellé pedig salátát
kínálunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése