Mennyei ez a puding, ha egyszer belekóstol az ember, alig tudja abbahagyni. Sajnos cukor van benne, a nyírfacukor ugyanis nem karamellizálódik. De még így is sokkal jobb választás a bolti pudingoknál, a gyerekek pedig odavannak érte. És a nyári gyümölcs-feltét, maga a paradicsom :)
Hozzávalók:
A pudinghoz:
- 5 dl tej
- 1 tojás
- 7 dkg cukor
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- fél teáskanálnyi vanília aroma
A bogyós lekvárhoz:
- 20 dkg fagyasztott vegyes bogyós gyümölcs (málna, szeder, áfonya)
- 1,5 dl erdei gyümölcs üdítő (szénsavmentes)
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
Elkészítése:
- A gyümölcsöket (nem szükséges kiolvasztani) egy tálba szórjuk. 1 evőkanálnyi gyümölcslevet a keményítővel simára kavarunk, a többi üdítőt a gyümölcshöz öntjük, és a cukorral együtt felforraljuk. Hozzáadjuk a keményítőt, kavargatva sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni.
- A pudinghoz a tojást szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a keményítővel, a vaníliával, és 0,5 dl tejjel. A cukrot egy edényben felolvasztjuk, világos színűre karamellizáljuk. Beleöntjük a maradék tejet (4,5 dl), óvatosan, nehogy a karamell megégessen. Hagyjuk, hogy a felolvadjon, közben kavargatjuk.
- Belekavarjuk a keményítős keveréket, kavargatva sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve, belekavarjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. 10 percig hűlni hagyjuk, majd a gyümölcslekvárral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése