Még mindig található jócskán nyári gyümölcs a fagyasztómban, ilyenkor nagyon szeretem felhasználni. Ez egy érdekes, egyszerűen elkészíthető sütemény, melyet nálunk az egész család nagyon szeretett.
Hozzávalók (12 darabhoz):
- 20 dkg málna (fagyasztott)
- 10 dkg liszt
- 10 dkg nádcukor
- 8 dkg őrölt mandula
- 6 dkg étcsokoládé
- 5 dkg tejcsokoládé
- 1 tasak csokoládés pudingpor
- 1 tasak sütőpor (10 g)
- 4 tojás
- 2 dl olaj
- 0,5 dl almalé
- 1 teáskanál vanília aroma
- kakaópor és porcukor a szóráshoz
A vaníliakrémhez:
- 0,5 l tej
- 4 dkg cukor
- fél tasak vaníliás pudingpor
- fél teáskanál vanília aroma
Elkészítése:
- A tejcsokoládét lereszeljük, vagy apróra zúzzuk.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses sütő esetében 160 fok).
- Egy tálban összekavarjuk a lisztet, a pudingport, a mandulát, a sütőport, meg a csokireszeléket.
- Az egész tojásokat, az almalét, a cukrot, meg a vaníliát turmixgépbe (blender) öntjük, és 1 percig habosítjuk. Hozzáadjuk az olajat, majd a lisztes keveréket is adagonként beleturmixoljuk. A málna felét egy kanállal hozzákavarjuk.
- Az étcsokoládét mikróban, vagy vízgőz felett felolvasztjuk.
- A masszát szufléformákba, vagy muffinformába adagoljuk, és mindenik tetejére egy-egy fél teáskanálnyi olvasztott csokoládét csurgatunk.
- Előmelegített sütőben, 35 perc alatt megsütjük.
- Ezalatt elkészítjük a szószt: elkeverjük egy edényben a pudingport, a cukrot, meg a vaníliát egy kevés tejjel, majd beleöntjük a többit, és lassú tüzön, állandóan kavargatva, krémes állagúra főzzük.
- Tálaláskor a tortácskát megszórjuk porcukorral, kakaóporral, málnával díszítjük, és mellé vaníliaszószt kínálunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése