2014. március 20., csütörtök

Csokoládés zabkása naranccsal


A zabkása az egyik ledkedveltebb reggelink a gyerekekkel. Nagyon finom, egészséges, tápláló, és sokféleképpen variálható. Mi mindig friss vagy fagyasztott gyümölccsel fogyasztjuk, de szoktuk simán is, fahéjjal.
Újabban csokis változatban is készítem, mert a gyerekek néha reszelt csokival kérik, ezért arra gondoltam, rögtön belekavarom, úgy főzöm meg. Így a tetejét már csak megpakoljuk gyümölccsel, és mennyei!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 dl zsírszegény tej
  • 6 evőkanál zabpehely
  • 4 evőkanál zabkorpa
  • 1 evőkanál nyírfacukor
  • 3 púpozott evőkanál magas kakótartalmú étcsokoládé
  • 2 narancs

Elkészítése:

  • A csokoládét lereszeljük.
  • A tejet feltesszük forrni, közben hozzáadjuk a cukrot, a zabkorpát, meg a zabpelyhet.
  • Lassú tüzön, folyamatosan kavargatva néhány perc alatt megfőzzük, amíg sűrű lesz.
  • Belekavarjuk a csokoládét, majd tálikókba, vagy desszertes poharakba adagoljuk.
  • Meghámozzuk a narancsot, és kockára vágva a zabkása tetejére szórjuk.
  • Melegen fogyasztjuk.
Tipp: Fogyaszthatjuk akár poharas desszertként is.

1 megjegyzés:

Szofi írta...

Nekem is az egyik kedvenc reggelim,nagyon szuper ez a csokis variacio!