Ha van kéznél maradék krumplipüré, felhasználhatjuk kelt tésztákhoz, és készíthetünk például ilyen finom, ropogós nassolnivalót. Ha nincs krumplipüré, az sem baj, főzzünk meg krumplit héjában, majd törjük össze, és ugyanígy felhasználhatjuk.
Hamar elfogy nálunk az ilyesmi, a gyerekek tízóraira is viszik.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
- 20 dkg krumplipüré (maradék)
- 12 szál virsli
- 1 tojás
- 4 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál olaj
- 1,5 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 7 g szárított élesztő
- a kenéshez, és szóráshoz: 1 tojás, dekorsó
- a tálaláshoz: mustár és ketchup
Elkészítése:
- Egy nagy tálban összegyúrjuk a lisztet a krumplival, a tejföllel, a tojással, az olajjal, a sóval, a cukorral, meg az élesztővel. Konyharuhával letakarjuk, és 1 órán át pihentetjük.
- A tésztát ezután átgyúrjuk, és lisztezett felületen téglalap alakúra (kb 50x28 cm) kinyújtjuk.
- Széltében (nem hosszában)2 cm-es csíkokra felvágjuk, a virsliket pedig félbevágjuk.
- Minden virslit szorosan becsvarunk egy-egy tésztacsíkkal, és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
- 20 percig langyos helyen pihentetjük, majd megkenjük felvert tojással, és megszórjuk dekorsóval (vagy bármilyen olajos maggal).
- 200 fokos sütőben, 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Mindeniket fanyársra húzzuk, így tálaljuk. Mustárral, ketchuppal is tálalhatjuk, de enélkül is nagyon finom.
1 megjegyzés:
De szépek, és ilyen finomak lehetnek :-)
Megjegyzés küldése