2014. december 4., csütörtök

Ropogós fokhagymás csirke


Amilyen egyszerű ez az étel, épp annyira finom! Gyorsan elkészül, és olyan mennyei, hogy az ember családja rögtön felfalja :)


Hozzávalók:

  • 1 konyhakész csirke 
  • 1 fej fokhagyma 
  • 100 ml olívaolaj 
  • 20 ml száraz Sherry (esetleg fehérbor) 
  • 2 evőkanál kakukkfű 
  • fél evőkanál rozmaring 
  • 1 babérlevél 
  • só, őrölt bors

Elkészítése:


  • A csirkét hideg vízzel átmossuk, 8 részre vágjuk, majd mindenik részt még félbevágjuk, így 10-12 darab húst kapunk. Sóval és őrölt borssal gazdagon megszórjuk. 
  • Egy nagy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a húsdarabokat beletesszük. Lefedve15 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz, közben néhányszor forgassuk át. 
  • A fokhagymát cikkekre bontjuk, és héjastól késsel kissé szétnyomjuk. A fokhagymacikkeket, meg a fűszereket a húshoz adjuk, és további 10 perc alatt sötétbarnára sütjük. 
  • Aláöntjük a sherryt, és fedő nélkül még 5 percig sütjük, amíg az alkohol elpárolog. 
  • Friss kenyérrel tálaljuk.

Megj: Más, otthon fellelhető fűszert, esetleg speciális, csirkére való fűszert is használhatunk.

Nincsenek megjegyzések: