Amilyen egyszerű ez az étel, épp annyira finom! Gyorsan elkészül, és olyan mennyei, hogy az ember családja rögtön felfalja :)
Hozzávalók:
- 1 konyhakész csirke
- 1 fej fokhagyma
- 100 ml olívaolaj
- 20 ml száraz Sherry (esetleg fehérbor)
- 2 evőkanál kakukkfű
- fél evőkanál rozmaring
- 1 babérlevél
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A csirkét hideg vízzel átmossuk, 8 részre vágjuk, majd mindenik részt még félbevágjuk, így 10-12 darab húst kapunk. Sóval és őrölt borssal gazdagon megszórjuk.
- Egy nagy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a húsdarabokat beletesszük. Lefedve15 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz, közben néhányszor forgassuk át.
- A fokhagymát cikkekre bontjuk, és héjastól késsel kissé szétnyomjuk. A fokhagymacikkeket, meg a fűszereket a húshoz adjuk, és további 10 perc alatt sötétbarnára sütjük.
- Aláöntjük a sherryt, és fedő nélkül még 5 percig sütjük, amíg az alkohol elpárolog.
- Friss kenyérrel tálaljuk.
Megj: Más, otthon fellelhető fűszert, esetleg speciális, csirkére való fűszert is használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése