Ez egy könnyen, gyorsan elkészíthető nagyon finom leves. A melllé kínált sült rák igazi csemege, az ízesítés egyszerűen tökéletes. Rögtön elfogy :)
Hozzávalók:
- 2 közepes hagyma
- 8 cikk fokhagyma
- 1 közepes méretű krumpli
- 500 ml húsalaplé (vagy zöldségalaplé)
- 250 ml főzőtejszín
- 200 ml száraz fehérbor
- 1 evőkanál kókuszzsír
- kevés szárított zsályalevél (vagy majoránna)
- só, őrölt fehérbors
- csilipehely a tálaláshoz
A rákpogácsához:
- 30 kisebb garnélarák (pucolva)
- 1 tojásfehérje
- 1-2 evőkanál étkezési keményítő
- kevés csilipehely
- só
- kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
Elkészítése:
- Az apróra vágott hagymát a kókuszzsíron megpároljuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, megkavargatjuk.
- A hámozott, kockára vágott krumplit is beletesszük, megszórjuk zsályával, majd felöntjük borral, alaplével, és 3-5 percig főzzük.
- Ezalatt a rákot, meg a tojásfehérjét késes aprítóban összeaprítjuk, sóval, csilivel ízesítjük, és a masszából nedves kézzel golyókat formázunk.
- Egy serpenyőben annyi kókuszzsírt forrósítunk, hogy a pogácsákat félig ellepje, majd 2-3 perc alatt pirosra sütjük. Közben forgassuk át, hogy minden oldala megsüljön. Konyhai papírtörlővel bélelt tálba kiszedjük.
- A levest a tűzről levesszük, összeturmixoljuk, sóval és őrölt borssal fűszerezzük, illetve hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk.
- Tálaláskor csilivel megszórjuk, és rákpogácsát, citromot kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése