Nagyon csokis, nagyon finom, engem viszont zavar, hogy túlságosan olajízű, hiszen rengeteg olajban sül. Nagyon kell figyelni a sütésre, mert másodpercek alatt elkészül, s ha tovább hagyjuk, gyorsan megég. Melegen a legjobb, de hidegen is igazán fennséges csemege :)
Hozzávalók:
A fánktésztához:
- 12 dkg liszt
- 125 ml pezsgő
- 3 dkg olvasztott vaj
- 3 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- porcukor a szóráshoz
- olaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 2 dl habtejszín
- 17 dkg jó minőségű étcsokoládé
Elkészítése:
- A töltelékhez a tejszínt egy edényben felmelegítjük, majd belekavarjuk az apróra tördelt csokoládét, hogy felolvadjon. Ezután egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy megdermedjen.
- Másnap a masszából diónyi nagyságú gömböket formázunk, egy tálcára sorakoztatjuk, és 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
- A tésztához valókat egy tálban alaposan összekavarjuk.
- Egy szélesebb edénybe annyi olajat öntünk, hogy a fánkokat ellepje, és felforrósítjuk. Az olaj ne legyen túlságosan forró, mert a fánkok gyorsan megégnek!
- A csokigolyókat nyársra szúrjuk, belemártjuk a fánktésztába, és az olajban, néhány másodperc (max fél pec, ha megfelelő hőmérsékletű az olaj) alatt megsütjük. Érdemes a fánkokat egyenként sütni, mert nagyon hamar sülnek.
- Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a fölösleges olajat felitassuk.
- Porcukorral megszórva tálaljuk.
- Melegen a belseje folyékony csokoládé, kihűlve pedig inkább krémes.
Recept innen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése