Ezt a finom szendvicskrémet azoknak ajánlom, akik szeretik a vargányát (medvegombát), ugyanis inetnzív vargánya ízű ételről van szó. Még tavaly szárítottam a gombát, én nagyon szeretem használni különféle ételekhez, ízesítőként. Egészséges ínyenc harapnivaló :)
Hozzávalók:
- 20 dkg ricotta
- 5 dkg fetasajt
- 4 dkg őrölt mogyoró
- 3 dkg napraforgómag
- 2,5 dkg szárított vargánya
- 3 evőkanál mogyoróolaj (vagy olívaolaj)
- 2 evőkanál apróra vágott, pirított hagyma
- 2 evőkanál majoránnalevél (vagy 2 teáskanál szárított)
- 1 evőkanál kakukkfű
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A gombát 30 percre beáztatjuk, 150 ml meleg vízbe.
- Száraz serpenyőben megpirítjuk a napraforgómagot.
- A megpuhult gombát, az áztatólével együtt turmixgépbe (blender) tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, a napraforgómagot, a pirított hagymát, meg az olajat.
- Összeturmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük.
- Hozzáadjuk a mogyorót, a ricottát, meg a fetát is, összeturmixoljuk, és ha szükséges, még ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése