2014. december 21., vasárnap

Gombás-ricottás szendvicskrém



Ezt a finom szendvicskrémet azoknak ajánlom, akik szeretik a vargányát (medvegombát), ugyanis inetnzív vargánya ízű ételről van szó. Még tavaly szárítottam a gombát, én nagyon szeretem használni különféle ételekhez, ízesítőként. Egészséges ínyenc harapnivaló :)


Hozzávalók:

  • 20 dkg ricotta
  • 5 dkg fetasajt
  • 4 dkg őrölt mogyoró
  • 3 dkg napraforgómag
  • 2,5 dkg szárított vargánya
  • 3 evőkanál mogyoróolaj (vagy olívaolaj)
  • 2 evőkanál apróra vágott, pirított hagyma
  • 2 evőkanál majoránnalevél (vagy 2 teáskanál szárított)
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítése:

  • A gombát 30 percre beáztatjuk, 150 ml meleg vízbe.
  • Száraz serpenyőben megpirítjuk a napraforgómagot.
  • A megpuhult gombát, az áztatólével együtt turmixgépbe (blender) tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, a napraforgómagot, a pirított hagymát, meg az olajat.
  • Összeturmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük.
  • Hozzáadjuk a mogyorót, a ricottát, meg a fetát is, összeturmixoljuk, és ha szükséges, még ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések: