A nyuszihús a vadhúsok mellett a másik nagy kedvencem, így, amikor lehetőségem van rá, mindig bevásárolok, és elraktározom a fagyóba. Most egyszerűen csak kisütöttem az egyik nyuszi combjait, finom kókuszos ízzel felturbózva. Remek lett :)
Hozzávalók (2 személyre):
- 1 konyhakész nyúl első és hátsó combjai
- 500 ml tej
- 8 dkg kókuszreszelék
- 2 tojás
- 1 evőkanál fűszerkeverék: majoránna és rozmaring
- só, őrölt bors
- kókuszzsír a sütéshez
Elkészítése:
- A nyúlcombokat hideg vízzel megmossuk, egy fazékba helyezzük, majd felöntjük 500 ml vízzel, és ugyanennyi tejjel. Forrástól számítva 20 percig főzzük, ezután kiszedjük, és konyhai törlővel egy kicsit leitatjuk róla a nedvességet.
- Megsózzuk és borsozzuk, illetve alaposan megszórjuk apróra vágott fűszerekkel.
- Az így előkészített húst először kókuszreszelékbe, majd felvert tojásba, és ismét kókuszreszelékbe forgatjuk.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, és alacsony lángon a kókuszos nyúlat minden oldalán szép aranyszínűre sütjük. Konyhai törlővel bélelt tányérra kiszedjük, hogy a fölösleges zsiradékot leitassuk róla.
Ugyanígy készíthetjük csirkehússal is.
Tipp: Ha a húst tejben főzzük, omlósabb lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése