Nagyon különleges, nagyon finom köretféle. A fokhagyma, a tejszín, a vaj, meg a rukkola annyira különlegessé varázsolja, hogy ünnepi köretnek is simán megállja a helyét.
Imádnivaló.
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 125 ml tejszín
- 125 ml tej
- 100 g puha vaj
- 1 kis fej hagyma
- 2 marék rukkola saláta (magyar nevén borsmustár)
- 1 fokhagymacikk
- só
Elkészítése:
- Meghámozzuk, megmossuk, és kockára vágjuk a krumplit. Sós vízben megfőzzük, és leszűrjük.
- A tejszínt, a tejet, meg az apróra vágott fokhagymát felfőzzük.
- Összeturmixoljuk a salátát, a hagymát, és a tejszínes keverék felét.
- A megfőtt krumplit a folyadék másik felével megtörjük, hozzákavarjuk a hagymás rukkolát, a puha vajat, majd ízlés szerint megsózzuk.
Húsfélékkel, halakkal, rántott zöldségekkel fogyaszthatjuk, de magára is nagyon ízletes :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése