Egy újabb krumplileves változat, egyszerű hozzávalókból, de nagyon ízletes a fűszerezésnek köszönhetően. szerettük ezt is :)
Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- 30 dkg friss káposzta
- 10 dkg füstölt szalonna
- 150 g tejföl
- 1 vöröshagyma
- 2 evőknál házi ételízesítő
- 2 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál ecet
- 2 teáskanál őrölt paprika
- 1 teáskanál köménymag
- 2 csombor ág
- 1 babérlevél, só, bors
Elkészítése:
- A szalonnát apró kockára vágva, egy fazékban zsírjára sütjük.
- Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, megpirítjuk, majd a reszelt fokhagymát is hozzáadjuk a babérlevéllel, a köménymaggal, a paprikával, meg a morzsolt csomborral együtt. Megkavargatjuk, beledobjuk a kockára vágott káposztát, pirítjuk 1-2 percig, majd felöntjük 2 l vízzel, és 20 percig főzzük.
- Ekkor beletesszük a meghámozott, és kockára vágott krumplit, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, és puhára főzzük.
- A levest lehúzzuk a tűről, a tejfölt elkeverjük egy kevés meleg levessel (hőegyenlítés), és a levesbe csurgatjuk. A végén még ecettel savanyítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése