Tipikus téli fogás, egyszerű, laktató és finom. Igen nehéz étel, így aki vigyázni szeretne az egészségére, a vonalaira, az inkább ne egye :)
Hozzávalók (2-3 személyre):
- 30 dkg főttt krumpli
- 25 dkg főtt sárgarépa
- 20 dkg juhtúró
- 10 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál vaj
- fél teáskanál só
- őrölt bors
- apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
- Egy fazékban vizet teszünk forrni.
- A krumplit, meg a répát egy nagy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a lisztet, a sót, meg borsot, és összegyúrjuk.
- Két teáskanál segítségével kisebb galuskákat szaggatunk a forrásban lévő vízbe, és lassú tüzön addig főzzük, amíg a víz felszínére feljönnek. Szűrőkanállal egy tésztaszűrőbe szedjük, lecsöpögtetjük.
- Egy serpenyőben vajat olvasztunk, rádobjuk a nudlikat, kissé lepirítjuk.
- Petrezselyemzölddel megszórjuk, és melegen, juhtúróval tálaljuk.
Tipp: Tejfölt is adhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése