2014. december 12., péntek

Sárgarépás krumplinudli


Tipikus téli fogás, egyszerű, laktató és finom. Igen nehéz étel, így aki vigyázni szeretne az egészségére, a vonalaira, az inkább ne egye :)

Hozzávalók (2-3 személyre):

  • 30 dkg főttt krumpli 
  • 25 dkg főtt sárgarépa 
  • 20 dkg juhtúró
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás 
  • 3 evőkanál olaj 
  • 1 evőkanál vaj 
  • fél teáskanál só 
  • őrölt bors
  • apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítése:

  • Egy fazékban vizet teszünk forrni. 
  • A krumplit, meg a répát egy nagy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a lisztet, a sót, meg  borsot, és összegyúrjuk. 
  • Két teáskanál segítségével kisebb galuskákat szaggatunk a forrásban lévő vízbe, és lassú tüzön addig főzzük, amíg a víz felszínére feljönnek. Szűrőkanállal egy tésztaszűrőbe szedjük, lecsöpögtetjük. 
  • Egy serpenyőben vajat olvasztunk, rádobjuk a nudlikat, kissé lepirítjuk. 
  • Petrezselyemzölddel megszórjuk, és melegen, juhtúróval tálaljuk.
Tipp: Tejfölt is adhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: