2013. november 28., csütörtök

Szárzelleres spagetti ricottával



A teljes kiörlésű spagettit még Olaszországból hoztam, most egy egyszerű, olaszos tésztaételként végezte. A szárzeller igazán kellemes ízű, és ricottával különösen finom szerintem. Az őrölt csili nagyon tuti hozzá.


Hozzávalók:

  • 20 dkg szárzeller
  • 1 cikk fokhagyma
  • 2 dl zsírszegény főzőtejszín
  • kevés olívaolaj és citromlé
  • só, őrölt színes bors
  • 15-20 dkg teljes kiörlésű spagetti
  • 10 dkg ricotta

Elkészítése:

  • Egy magas edényben enyhén sós vizet forralunk, majd beletesszük a spagettit, és 7-8 perc alatt megfőzzük.
  • Közben a szárzellert megmossuk, a végeit levágjuk, és ferdén vékony csíkokra szeleteljük.
  • Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, beledobjuk a zellert, és 2-3 percig kavargatva pirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, összeforraljuk, és felöntjük tejszínnel. Sózzuk és borsozzuk, majd az egészet összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, összeforraljuk, és hozzáadjuk a kifőtt spagettit.
  • Tálaláskor egy teáskanállal ricotta halmokat helyezünk rá, illetve meglocsoljuk egy kevés citromlével, olívaolajjal. Megszórhatjuk apróra vágott zellerzölddel, esetleg csilivel.
Ötlet innen.

Nincsenek megjegyzések: