A teljes kiörlésű spagettit még Olaszországból hoztam, most egy egyszerű, olaszos tésztaételként végezte. A szárzeller igazán kellemes ízű, és ricottával különösen finom szerintem. Az őrölt csili nagyon tuti hozzá.
Hozzávalók:
- 20 dkg szárzeller
- 1 cikk fokhagyma
- 2 dl zsírszegény főzőtejszín
- kevés olívaolaj és citromlé
- só, őrölt színes bors
- 15-20 dkg teljes kiörlésű spagetti
- 10 dkg ricotta
Elkészítése:
- Egy magas edényben enyhén sós vizet forralunk, majd beletesszük a spagettit, és 7-8 perc alatt megfőzzük.
- Közben a szárzellert megmossuk, a végeit levágjuk, és ferdén vékony csíkokra szeleteljük.
- Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, beledobjuk a zellert, és 2-3 percig kavargatva pirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, összeforraljuk, és felöntjük tejszínnel. Sózzuk és borsozzuk, majd az egészet összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, összeforraljuk, és hozzáadjuk a kifőtt spagettit.
- Tálaláskor egy teáskanállal ricotta halmokat helyezünk rá, illetve meglocsoljuk egy kevés citromlével, olívaolajjal. Megszórhatjuk apróra vágott zellerzölddel, esetleg csilivel.
Ötlet innen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése