2013. november 20., szerda

Mézeskalács kávé


Nem vagyok egy nagy kávézós típus, de az ínyenc kávékat szívesen fogyasztom. Na, ez egy nagyon fincsi, különleges kávé, és jó sok lesz belőle.
Karácsonyi hangulata van :)

Hozzávalók:

  • 600 ml főzött feketekávé
  • 4 tojássárgája
  • 2 tojásfehérje
  • 12,5 dkg cukor
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • pici kakaópor a tetejére

Elkészítése:

  • Egy fém edényben a tojássárgáját kikavarjuk 5 dkg cukorral, és a mézeskalács fűszerrel.
  • Az edényt egy másik edényre helyezzük, melyben egy kevés vizet forraltunk. Habverővel, lassú tüzön addig kavargatjuk, amíg a krém besűrűsödik.
  • Beleöntjük a forró kávét, és tovább kavargatjuk, amíg egynemű, kissé sűrű elegyet kapunk.
  • A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a maradék cukrot fokozatosan adagolva hozzá, tovább verjük, amíg a cukor felolvad.
  • A kávét poharakba öntjük, a tetejére pedig tojáshabot kanalazunk, és megszórjuk kakaóporral, vagy csokireszelékkel.
  • Még azt is el tudnám képzelni, ha őrölt borssal, vagy mézeskalács morzsával lenne megszórva :)
  • Készíthetjük instant kávéval is, csak legyen forró.

1 megjegyzés:

Kati írta...

Jajj Edó, ez holnap reggelre jöhetne is nekem:)