2013. november 13., szerda

Ázsiai csirke kuszkusszal


Ázsiai fűszerhez nagyon ritkán jutok, alkalomadtán Ausztriából szerzek (nővérem jóvoltából), már amikor van ott is. Az egyik kedvenc fűszerkeverékem, nagyon szeretem használni levesekhez, salátaöntetbe, vagy ilyen húsos-zöldséges ételekhez. Halakhoz is el tudnám képzelni.
Ez egy gyorsan elkészíthető egyszerű, ízletes főétel, kuszkusszal pedig kimondottan egészséges, és diétás.

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 45 dkg vegyes zöldségkeverék (zöldbab, bébirépa, spárga, bébikukorica, sárga- és piros paprika)
  • 1 hagyma
  • 2 evőkanál ázsiai fűszerkeverék
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 1,5 dl zsírszegény főzőtejszín
  • 2 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • kevés citromlé és reszelt citromhéj
  • só, őrölt színes bors
A körethez:
  • 15 dkg bió kuszkusz
  • 3 dl víz
  • 2 evőkanál hézi ételízesítő

Elkészítése:

  • Az apróra vágott hagymát a kókuszzsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst, megsózzuk, és 5-7 percig pároljuk.
  • Beletesszük a fagyasztott zöldségkeveréket, megszórjuk ázsiai fűszerekkel és borssal, majd néhány perc alatt megfőzzük. A zöldségek maradjanak roppanósak, ne főzzük szét!
  • A végén ízesítjük citromlével és reszelt citromhéjjal, illetve sózzuk, ha szükséges.
  • A keményítőt elkeverjük a hideg tejszínnel, majd az ételhez adjuk, és kavargatva besűrítjük.
  • A körethez a vizet felforraljuk ételízesítővel, és a kuszkuszra öntjük. 5-10 percig állni hagyjuk, amíg a kuszkusz a vizet felszívja.
Megj: Az ázsiai fűszerkeverék tartalma: újhagyma, petrezselyemzöld, citromfű, zöldbors, koriander, fokhagyma, gyömbér, piros Jalapeno csili, kurkuma.

Nincsenek megjegyzések: