Ázsiai fűszerhez nagyon ritkán jutok, alkalomadtán Ausztriából szerzek (nővérem jóvoltából), már amikor van ott is. Az egyik kedvenc fűszerkeverékem, nagyon szeretem használni levesekhez, salátaöntetbe, vagy ilyen húsos-zöldséges ételekhez. Halakhoz is el tudnám képzelni.
Ez egy gyorsan elkészíthető egyszerű, ízletes főétel, kuszkusszal pedig kimondottan egészséges, és diétás.
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 45 dkg vegyes zöldségkeverék (zöldbab, bébirépa, spárga, bébikukorica, sárga- és piros paprika)
- 1 hagyma
- 2 evőkanál ázsiai fűszerkeverék
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1,5 dl zsírszegény főzőtejszín
- 2 púpozott evőkanál étkezési keményítő
- kevés citromlé és reszelt citromhéj
- só, őrölt színes bors
A körethez:
- 15 dkg bió kuszkusz
- 3 dl víz
- 2 evőkanál hézi ételízesítő
Elkészítése:
- Az apróra vágott hagymát a kókuszzsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst, megsózzuk, és 5-7 percig pároljuk.
- Beletesszük a fagyasztott zöldségkeveréket, megszórjuk ázsiai fűszerekkel és borssal, majd néhány perc alatt megfőzzük. A zöldségek maradjanak roppanósak, ne főzzük szét!
- A végén ízesítjük citromlével és reszelt citromhéjjal, illetve sózzuk, ha szükséges.
- A keményítőt elkeverjük a hideg tejszínnel, majd az ételhez adjuk, és kavargatva besűrítjük.
- A körethez a vizet felforraljuk ételízesítővel, és a kuszkuszra öntjük. 5-10 percig állni hagyjuk, amíg a kuszkusz a vizet felszívja.
Megj: Az ázsiai fűszerkeverék tartalma: újhagyma, petrezselyemzöld, citromfű, zöldbors, koriander, fokhagyma, gyömbér, piros Jalapeno csili, kurkuma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése