Egyik kedvenc desszertünk a kókuszpuding. Ehhez azonban elengedhetetlen a jó minőségű kókusztej, amit általában Ausztriából szoktam hozni, illetve néha a nővérem is küld.
Gyümölccsel felturbózva még finomabb, de ilyenkor a silány gyümölcsválaszték miatt alig akad kedvemre való. Most mangót vettem, hogy változatosabbá tegyem a gyümölcsfogyasztást.
Ez a mangós puding amolyan keleties beütésű, és álomfinom.
Hozzávalók:
- 400 ml kókusztej
- 400 ml tej
- 4 evőkanál nyírfacukor
- 4 evőkanál étkezési keményítő
- 25 dkg mangó
- 3 evőkanál méz
Elkészítése:
- A kókusztejet 300 ml tejjel és a cukorral főni tesszük. Amikor felforrt, hozzáadjuk a maradék hideg tejben elkevert keményítőt, és lassú tüzön, kavargatva, besűrítjük.
- A pudingot poharakba adagoljuk, és félretesszük hűlni.
- A mangót meghámozzuk, és kisebb kockára felvágjuk. Egy serpenyőben a mézzel összeforraljuk, amíg a gyümölcs egy kevés levet ereszt, és egy kissé megkaramellizálódik a mézzel.
- Langyosra hűtjük, majd a kihűlt pudingok tetejére kanalazzuk.
1 megjegyzés:
Ez nagyon finom lehet!
Megjegyzés küldése