2013. november 23., szombat

Mangós kókusztej


Nincs is jobb időszak ennek az italnak a fogyasztásához. Fűszeres, melegítő, ünnepi jellegű, és nagyon, de nagyon finom!


Hozzávalók:

  • 400 ml kókusztej
  • 400 ml mangónektár
  • 1 mangó
  • 1 zöldcitrom (lime)
  • 3 dkg (nád)cukor
  • 2 dkg kókuszreszelék
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • csipetnyi őrölt szerecsendió

Elkészítése:

  • A citrom héját lereszeljük, a levét pedig kicsavarjuk.
  • A kókuszreszeléket száraz serpenyőben aranyszínűre pirítjuk.
  • A mangót meghámozzuk, és kockára vágjuk.
  • Egy serpenyőben a cukrot megolvasztjuk, hozzáadjuk a mangót, és kavargatva összeforraljuk, kissé megkaramellizáljuk.
  • Felöntjük mangónektárral, illetve hozzáadunk 1 evőkanál citromlevet, a reszelt citromhéjat, a gyömbért, szerecsendiót, és a kókusztejet is.
  • Felforraljuk, ezután pedig az egészet összeturmixoljuk.
  • Még forrón poharakba öntjük, és a tetejét megszórjuk pirított kókuszreszelékkel.
Megj:  Mangónektár helyett használhatunk vegyes gyümölcsnektárt is, a lényeg az, hogy hasonlítson a mangóízű nektárra, és színében is hasonló legyen.

Nincsenek megjegyzések: