Nincs is jobb időszak ennek az italnak a fogyasztásához. Fűszeres, melegítő, ünnepi jellegű, és nagyon, de nagyon finom!
Hozzávalók:
- 400 ml kókusztej
- 400 ml mangónektár
- 1 mangó
- 1 zöldcitrom (lime)
- 3 dkg (nád)cukor
- 2 dkg kókuszreszelék
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- csipetnyi őrölt szerecsendió
Elkészítése:
- A citrom héját lereszeljük, a levét pedig kicsavarjuk.
- A kókuszreszeléket száraz serpenyőben aranyszínűre pirítjuk.
- A mangót meghámozzuk, és kockára vágjuk.
- Egy serpenyőben a cukrot megolvasztjuk, hozzáadjuk a mangót, és kavargatva összeforraljuk, kissé megkaramellizáljuk.
- Felöntjük mangónektárral, illetve hozzáadunk 1 evőkanál citromlevet, a reszelt citromhéjat, a gyömbért, szerecsendiót, és a kókusztejet is.
- Felforraljuk, ezután pedig az egészet összeturmixoljuk.
- Még forrón poharakba öntjük, és a tetejét megszórjuk pirított kókuszreszelékkel.
Megj: Mangónektár helyett használhatunk vegyes gyümölcsnektárt is, a lényeg az, hogy hasonlítson a mangóízű nektárra, és színében is hasonló legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése