A család nagyon szereti az ilyen fajta süteményeket, és persze én is, csak én nem ehetem kedvemre :) Kiadós sütemény, de nálunk egy napnál tovább sosem tart az ilyesmi.
Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 tojás
- 15 dkg porcukor
- 1 dl tej
- fél tasak sütőpor (5 g)
- nagy csipet só
A krémhez:
- 750 ml tej
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor + 1 evőkanál a tetejére
- 25 dkg szobahőmérsékletű maragrin
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítése:
- A tésztához a lisztet összekavarjuk a sóval, meg a sütőporral, hozzáadjuk a kockára vágott margarint, és összemorzsoljuk. Ezután a többi hozzávalóval együtt, gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. A legjobb, ha a gyúrsát gép végzi, így a tészta nem melegedik át a kéz melegétől.
- Fóliába csomagoljuk, és legalább két órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy megdermedjen.
- A tésztát ezután 6 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen egyenként nagyon vékony téglalappá nyújtjuk. A lapokat tepsi hátán, egyenként kisütjük. Én légkeverésen, 180 fokon kb 7 percig sütöttem. Amikor a lap enyhén barnulni kezd, akkor már jó.
- Közben elkészítjük a krémet: a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, belekavarjuk a kakaót is, majd felöntjük a maradék tejjel.
- Lassú tüzön főzni kezdjük, majd addig kavargatjuk, amíg sűrű, pudingszerű pépet kapunk. Hagyjuk langyosra hűlni.
- A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral meg a vaníliával kikavarjuk. Adagonként hozzákavarjuk a kihűlt péphez. Ha a maragrin jó minőségű, és azonos hőmérsékletű a főzött péppel, akkor nem fog kicsapódni.
- A lapokat a krémmel betöltjük, a tetejére is hagyunk egy keveset, és megkenjük. Megszórjuk kakaóporral, és szeletelés előtt pihenni hagyjuk, hogy a lapok megpuhuljanak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése