Gazdag ízvilágú, magas tápértékű, finom ropogós saláta. Nem mellékesen igazi üdítő színű, ami ilyenkor, hidegebb időszakban igazi megváltás még látványra is.
Hű, nagyon finom! :)
Hozzávalók:
Az öntethez:
- fél gránátalma
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál zöld citromlé (lime)
- 1 teáskanál méz
- só, őrölt bors
A salátához:
- nagy adag vegyes zöldsaláta: leveles saláta, jégsaláta és rukkola
- 10 dkg füstölt fekete erdei sonka (vagy más fajta hajszálvékony füstölt sonka: serrano, prosciutto stb)
- 5 dkg kecskesajt
- 2 evőkanál pirított, darabokra tört mandula
Elkészítése:
- Először elkészítjük az öntetet: a gránátalma levét kézzel egy tálba csavarjuk (kb 0,5 dl levet nyerünk).
- Ezután a többi hozzávalóval összekavarjuk, csipetnyi sóval és őrölt borssal ízesítjük.
- A sonkát kézzel darabokra tépkedjük, és száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.
- A salátát megmossuk, csíkokra vágjuk, és egy tálban összekavarjuk.
- Tálaláskor a salátát tálra rendezzük, alaposan meglocsoljuk a gyömbéres öntettel, a tetejére pedig pirított sonkát, morzsolt kecskesajtot és pirított manduladarabokat szórunk.
- Néhány gránátalmamaggal díszítjük.
1 megjegyzés:
Gyömbért kihagynám, többi jöhetne:) Tegnap ettem életemben először gránátalmát, nagyon megtetszett:)
Megjegyzés küldése