Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 2,5 dkg pisztácia
- 2 dkg kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
- 20 dkg krémsajt (mascaprone)
- 5 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 10 dkg nugát massza
- 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 2,5 dkg pisztácia
- 5 dkg kakaópor
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Vízzel lemossuk a pisztáciáról a sót, a felét apróra vágjuk, a fmásik elét ledaráljuk.
- Az utóbbit összegyúrjuk a tésztához valókkal, és fóliába csomagolva, 1-2 órára hűtőszekrénybe helyezzük (vagy egy egész éjszakára).
- A tésztából kb dió nagyságú golyókat formálunk, és sütőpapírra rakosgatjuk, egymástól 2 cm távolságra. 12 perc alatt megsütjük.
- Közben a krémhez a krémsajtot, meg a vajat kikavarjuk a porcukorral, és a kakaóval.
- A csokoládét meg a nugát masszát felaprítjuk, és mikróban, vagy vízgőz fölött felolvasztjuk. Egy keveset kinyomó zsákba kanalazunk, és a megsült golyók felét vékonyan megcsíkozzuk, díszítésként. A többit krémsajthoz kavarjuk, és elosztjuk a sima golyókon.
- Befedjük egy-egy díszített golyóval, és megszórjuk az apróra vagdalt pisztáciával.
Tipp: Extra ízért kavarjuk 1
teáskanál Wasabi pasztát a krémhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése