2016. december 27., kedd

Spenótos zabpehelypalacsinta tükörtojással


Egy remek reggeli ötlet, sós palacsinta változatra. Tápláló, finom, és laktató, de lehet még fokozni friss salátával, zöldségekkel. Egy ilyen reggeli után nem kell attól tartanunk, hogy a szervezetünket nem láttuk el megfelelő táplálékkal :)

Hozzávalók 4-6 személyre: 

  • 20 dkg zabpehely
  • 20 dkg spenót (fagyasztott)
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 2 dl ásványvíz
  • 1 tojás
  • 2 cikk fokhagyma
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • személyenként 1 tojás, és 4 szeletke camembert sajt, só, őrölt bors, kevés petrezselyemzöld


Elkészítése: 

  • A palacsintához valókat összeturmixoljuk (a spenútot előtte hagyjuk kiolvadni). 
  • Egy jó minőségű serpenyőt felforrósítunk, majd a masszából egy-egy nagy evőkanálnyit rakunk, egyszerre négyet. Mindkét oldalát megsütjük a palacsintáknak, és tálra szedjük. 
  • Ezután megsütjük a tojásokat (ugyanabban a serpenyőben, zsiradék nélkül), sóval, őrölt borssal, és kevés petrezselyemzölddel megszórjuk. 
  • Személyenként négy palacsintát egymásra pakolunk, a rétegek közé sajtdarabokat helyezve. 
  • A tetejére tükörtojás kerül.

Nincsenek megjegyzések: