Egy remek reggeli ötlet, sós palacsinta változatra. Tápláló, finom, és laktató, de lehet még fokozni friss salátával, zöldségekkel. Egy ilyen reggeli után nem kell attól tartanunk, hogy a szervezetünket nem láttuk el megfelelő táplálékkal :)
Hozzávalók 4-6 személyre:
- 20 dkg zabpehely
- 20 dkg spenót (fagyasztott)
- 15 dkg natúr joghurt
- 2 dl ásványvíz
- 1 tojás
- 2 cikk fokhagyma
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- só
- személyenként 1 tojás, és 4 szeletke camembert sajt, só, őrölt bors, kevés petrezselyemzöld
Elkészítése:
- A palacsintához valókat összeturmixoljuk (a spenútot előtte hagyjuk kiolvadni).
- Egy jó minőségű serpenyőt felforrósítunk, majd a masszából egy-egy nagy evőkanálnyit rakunk, egyszerre négyet. Mindkét oldalát megsütjük a palacsintáknak, és tálra szedjük.
- Ezután megsütjük a tojásokat (ugyanabban a serpenyőben, zsiradék nélkül), sóval, őrölt borssal, és kevés petrezselyemzölddel megszórjuk.
- Személyenként négy palacsintát egymásra pakolunk, a rétegek közé sajtdarabokat helyezve.
- A tetejére tükörtojás kerül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése