Finom vasárnapi ebédünk volt. Gyorsan elkészíthető, és egy laktató, egészséges egytálétel.
Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéshús (nálam comb)
- 40 dkg sült padlizsánpüré (fagyasztott)
- 40 dkg paradicsom (konzerv)
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál szezámpaszta (tahini)
- 4 tojás
- 1-1 evőkanál koriandermag és mustármag
- 1-1 teáskanál köménymag és egészbors
- 6 szegfűszeg
- petrezselyemzöld
- só
Elkészítése:
- A fűszereket (koriandermag, mustármag, bors, szegfűszeg) mozsárban összezúzzuk.
- Egy nagy serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk. Először megpirítjuk a szeletekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és a fűszerkeveréket. Összepirítjuk, és hozzáadjuk a húst. Kavargatjuk, amíg a hús megpárolódik, a leve elfő, ekkor belekavarjuk a paradicsomot, és a padlizsánt. Kb 2 dl vizet öntünk rá, megsózzuk, és 2-3 percig főzzük.
- Kanállal egy kis helyet készítünk a 4 tojásnak, és szerre beleütjük. Fedő alatt, lassó tüzön pároljuk, amíg a tetején a tojás megszilárdul.
- Végül szezámpasztát, kevés olajat, és petrezselyemzöldet teszünk a tetejére, és forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése