Ha tőlem valaki megkérdezné, hogy mi az ízek élvezetének a csúcsa, akkor ezt a palacsintát mondanám, az tuti :))) A mogyoróvaj amúgy is a gyengém, a palacsinta meg a másik, a kettő találkozása pedig, ráadásul csokoládéval megfejelve, számomra leírhatatlan élémény :) A hiba csak annyi, hogy nem lehet bűntetlenül fogyasztani..mert ránézésre is legalább két kilót hízok.
Hozzávalók
4 személyre:
- 25 dkg liszt
- 3 dl tej
- 15 dkg natúr joghurt
- 2 tojás
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- csipetnyi só és cukor
A feltéthez:
- 15 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé (50 %-os)
- 10 dkg mogyoróvaj
Elkészítése:
- A palacsintához valókat egy nagy tálban csomómentesre kavarjuk.
- Egy jó minőségű serpenyőt felforrósítunk, és egy-egy evőkanálnyi masszát szétterítünk kör alakúra, egyszerre 4-et. Mindkét oldalát megsütjük, és egy tányérra kiszedjük.
- Felolvasztjuk a csokoládét mikróban, vagy vízgőz felett, a mogyoróvajat folyékonyra melegítjük.
- Összeállítás: a palacsintákat egymásra helyezzük, minden réteget meglocsolunk csokoládéval, és mogyoróvajjal. A tetejére is bőven kanalazunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése