2016. december 3., szombat

Citromos joghurt kocka




Hozzávalók: 

  • 4 tojás, 25 dkg cukor, 5 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, 1 teáskanál vanília aroma, 35 dkg natúr joghurt, 35 dkg búzadara (gríz), 1 tasak sütőpor, 1 dl víz, 1 citrom leve, 2 evőkanál cukor, csipetnyi só, kevés zsemlemorzsa, 5 dkg pisztácia és kevés porcukor a szóráshoz


Elkészítése: 

  • Az egész tojásokat mixerrel habosra kavarjuk, a cukrot fokozatosan adagolva. Hozzáadjuk a megolvasztott vajat (1 evőkanálnyit meghagyunk a forma kikenéséhez), a citromhéjat, a vaníliát, a joghurtot. Lazán belekavarjuk, majd óvatosan a búzadarát is beleforgatjuk a sütőporral, meg a sóval. 
  • Egy kisebb tepsit (vagy tűzálló tálat) kikenünk vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. A tésztát belesimítjuk, és 160 fokos sütőben, kb 30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz. 
  • Miután megsült, fogvájóval lyukakat szúrunk a felületén, és alaposan meglocsoljuk forró vízzel elkevert cukorral, és citromlével. 
  • Miután a sütemény kihűlt, kisebb kockára vágva szeleteljük, porcukorral, és aprított pisztáciával megszórva.

Nincsenek megjegyzések: