Hozzávalók:
- 4 tojás, 25 dkg cukor, 5 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, 1 teáskanál vanília aroma, 35 dkg natúr joghurt, 35 dkg búzadara (gríz), 1 tasak sütőpor, 1 dl víz, 1 citrom leve, 2 evőkanál cukor, csipetnyi só, kevés zsemlemorzsa, 5 dkg pisztácia és kevés porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
- Az egész tojásokat mixerrel habosra kavarjuk, a cukrot fokozatosan adagolva. Hozzáadjuk a megolvasztott vajat (1 evőkanálnyit meghagyunk a forma kikenéséhez), a citromhéjat, a vaníliát, a joghurtot. Lazán belekavarjuk, majd óvatosan a búzadarát is beleforgatjuk a sütőporral, meg a sóval.
- Egy kisebb tepsit (vagy tűzálló tálat) kikenünk vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával. A tésztát belesimítjuk, és 160 fokos sütőben, kb 30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz.
- Miután megsült, fogvájóval lyukakat szúrunk a felületén, és alaposan meglocsoljuk forró vízzel elkevert cukorral, és citromlével.
- Miután a sütemény kihűlt, kisebb kockára vágva szeleteljük, porcukorral, és aprított pisztáciával megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése