2016. november 30., szerda

Sütőben párolt citromos-kakukkfüves csirkecomb



Hozzávalók:

  • 8 csirke alsócomb
  • 20 dkg paradicsom
  • 4 citrom reszelt héja
  • 1 póréhagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 0,5 dl fehérbor
  • 8 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál morzsolt kakukkfű
  • 1 evőkanál méz
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • Alaposan megmossuk a citromokat, lereszeljük a héját. Egy mozsárban a kakukkfűvel, a hámozott fokhagymával, illetve 1 teáskanál sóval pasztává törjük.
  • Megmossuk a húst, szárazra töröljük konyhai papírtörlővel, és kenünk mindenik bőre alá a fűszerkeverékből.
  • Egy serpenyőben olajat hevítünk, ezen pedig megpirítjuk a csirkecombok mindkét oldalát.
  • Ezután tűzálló tálba, vagy tepsibe szedjük, megsózzuk, borsozzuk, ráöntjük a visszamaradt zsiradékot. A póréhagyma sötét részét levágjuk, ferdén felszeleteljük, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A póréhagymát a tepsibe szórjuk, a hús mellé, a borral együtt.
  • 180 fokos sütőben kb 40 percig sütjük (közben a tepsiben lévő folyadékkal locsolgatjuk), majd mézzel lekenjük, beledobjuk a paradicsomot, és 200 fokon további 5-8 percig pirítjuk.

Nincsenek megjegyzések: