Hozzávalók:
- 8 csirke alsócomb
- 20 dkg paradicsom
- 4 citrom reszelt héja
- 1 póréhagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 0,5 dl fehérbor
- 8 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál morzsolt kakukkfű
- 1 evőkanál méz
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Alaposan megmossuk a citromokat, lereszeljük a héját. Egy mozsárban a kakukkfűvel, a hámozott fokhagymával, illetve 1 teáskanál sóval pasztává törjük.
- Megmossuk a húst, szárazra töröljük konyhai papírtörlővel, és kenünk mindenik bőre alá a fűszerkeverékből.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, ezen pedig megpirítjuk a csirkecombok mindkét oldalát.
- Ezután tűzálló tálba, vagy tepsibe szedjük, megsózzuk, borsozzuk, ráöntjük a visszamaradt zsiradékot. A póréhagyma sötét részét levágjuk, ferdén felszeleteljük, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A póréhagymát a tepsibe szórjuk, a hús mellé, a borral együtt.
- 180 fokos sütőben kb 40 percig sütjük (közben a tepsiben lévő folyadékkal locsolgatjuk), majd mézzel lekenjük, beledobjuk a paradicsomot, és 200 fokon további 5-8 percig pirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése