2016. november 21., hétfő

Tiramisu-golyók




Hozzávalók: 
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 7,5 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál instant kávépor
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só

A töltelékhez: 

  • 10 dkg jó minőségű vaj
  • 5 dkg krémsajt (mascarpone)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 evőkanál Amaretto likőr
  • 1 teáskanál vanília aroma


Elkészítése: 

  • Egy edényben az apróra tördelt csokoládét a vajjal felolvasztjuk (mikróban vagy vízgőz fölött). 
  • A tojást 8 dkg cukorral nagyon habosra kavarjuk, robotgép vagy mixer segítségével. Hozzáadjuk először a csokoládét, majd a sütőporral, sóval, és kávéporral elkevert lisztet. 
  • Óvatosan összekavarjuk, majd a masszát habzsákba kanalazzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire dió nagyságú halmokat nyomunk. 180 fokos sütőben 5 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. 
  • A krémhez a hozzávalókat mixerrel kikavarjuk, egy-egy fél korongra habzsákkal rózsákat nyomunk, végül beborítjuk egy másik golyóval.

Nincsenek megjegyzések: