Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 7,5 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 teáskanál instant kávépor
- 0,5 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 10 dkg jó minőségű vaj
- 5 dkg krémsajt (mascarpone)
- 5 dkg porcukor
- 1 evőkanál Amaretto likőr
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítése:
- Egy edényben az apróra tördelt csokoládét a vajjal felolvasztjuk (mikróban vagy vízgőz fölött).
- A tojást 8 dkg cukorral nagyon habosra kavarjuk, robotgép vagy mixer segítségével. Hozzáadjuk először a csokoládét, majd a sütőporral, sóval, és kávéporral elkevert lisztet.
- Óvatosan összekavarjuk, majd a masszát habzsákba kanalazzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire dió nagyságú halmokat nyomunk. 180 fokos sütőben 5 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
- A krémhez a hozzávalókat mixerrel kikavarjuk, egy-egy fél korongra habzsákkal rózsákat nyomunk, végül beborítjuk egy másik golyóval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése