Egy kevéske maradék csicseriborsóból nagyszerű kencét készítettem, mely nemcsak finom, de nagyon tápláló is. Egy jó reggeli-, vacsora-, vagy tízórsi ötlet :)
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 érett avokádó
- 15 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 5 dkg fetasajt
- fél kisebb fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál apróra vágott menta s petrezselyemzöld
- citromlé ízlés szerint
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A csicseriborsót leszűrjük, majd hideg vízzel átmossuk.
- Az avokádót kettévágjuk, a magját kiemeljük, a húsát kanállal egy tálba kikaparjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott fetasajtot, az apróra vágott hagymát, a fűszereket, és az olajat. Villával összetörjük úgy, hogy kissé darabosabb maradjon.
- Ízlés szerint sóval, borssal, és citromlével ízesítjük. Kenyérre, teljes kiőrlésű pirítósra kenve reggelire, tízóraira, vacsorára fogyaszthatjuk.
Tipp: Zöldségekkel, salátával, csírával is fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése