Hozzávalók 6 személyre:
- 50 dkg halfilé (pisztráng vagy tőkehal)
- 20 dkg vékonyra szelt füstölt lazac
- 3 kisebb petrezselyemgyökér
- 1 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
Elkészítése:
- Egy fazékban enyhén sós vizet forralunk. A petrezselyem gyökeret meghámozzuk, megmossuk, és 20 percig főzzük. Ezután hideg vízzel leöblítjuk, és egy-egy szelet lazacba göngyöljük.
- Előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
- A halfilét megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, és késes aprítóban pépesre aprítjuk (le is darálhatjuk). Összekavarjuk tojással, tejföllel, tejszínnel, apróra vágott petrezselyemzölddel (egy szép ágat hagyjunk meg a díszítéshez), illetve sóval.
- Egy tetszés szerinti kisebb sütőformát kibélelünk lazac szeletekkel úgy, hogy a szélein lelógjon. Belekanalazzuk a masszát, majd a lelógó szeletekkel beborítjuk.
- A tálat egy tepsire állítjuk, és felöntjük hideg vízzel, majdnem a tál tetejéig. Lefödjük (pl egy kis tányérkával, vagy alufóliával), és 70 percig pároljuk.
- Ezután a gázt eloltjuk, de a pástétomot a sütőben hagyjuk addig, amíg langyosra hűl.
- Végül kivesszük, és miután kihűlt, éles késsel úgy szeleteljük, hogy a petrezselyem metszete szépen látszódjon.
- A félretett petrezselyemzölddel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése