Az édesburgonyát nagy szeretettel használom a konyhámban, szinte bármi, amit belőle készítettem, nagyon szerettük. Süteményben is verhetetlen, ezúttal kiderült, legalábbis ami a sütőtököt, meg a répát illeti sütikben, az édesburgonya szerintem sokkal finomabb.
Egy ideális sütemény számunkra, minden jó szempont kipipálva, úgymind:
- nagyon finom
- egészséges
- tápláló
- diétába illeszthető
- gyors és könnyű elkészíteni
- cukorbetegek is fogyaszthatják
Csak ajánlani tudom.
Hozzávalók:
- 40 dkg édesburgonya (2 nagy darab gumó)
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 3 tojás
- 1 dl kókusztej (én most kefírt használtam)
- 3 evőkanál kókuszzsír (olvasztva)
- 2 csapott evőkanál természetes édesítőszer (ezt használtam) - helyette 12 dkg eritrit, vagy más, természetes édesítő
- 1 teáskanál gyömbérpor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- csipetnyi só
Elkészítése:
- Megmossuk az édesburgonyát, majd héjastól, tepsire téve 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. Miutén kihűlt, meghámozzuk, és lereszeljük (előző nap is el lehet végezni ezt a műveletet).
- Az egész tojásokat az édesítővel nagyon habosra, világosra verjük mixerrel.
- Hozzáadjuk a kókusztejet, a kókuszzsírt, a vaníliát, meg az édesburgonyát. Összekavarjuk, majd a szódabikarbónával, sóval, meg gyömbérrel elkevert lisztet is beleforgatjuk.
- Egy sütőpapírral bélelt kalácsformába simítjuk a tészttá, és 160 fokos sütőben, 45-60 percig sütjük (tápróbáig!). Időközben célszerű sütőpapírral letakarni, ha túlságosan pirulna.
- Szeletekre vágva reggelire, uzsonnára, tízóraira, vagy vacsorára kiváló egészséges, és diétás sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése