A fűszerezésnek köszönhetően nagyon érdekes,izgalmas egytálételt készítettem csicseriborsóból. Valódi ízbomba, könnyen elkészíthető, és egészséges. Picit olyan indiai típusú étel, ajánlom mindenkinek, aki szereti a merész, csípős ízeket :)
Hozzávalók 2 személyre:
- 40 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 8 dkg kuszkusz
- 1 kígyóuborka
- 1 nagy paradicsom
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 cikk fokhagyma
- fél citrom
- 1 evőkanál kókuszzsír (v olívaolaj)
- fél teáskanál koriandermag
- negyed-negyed teáskanál kurkuma és fahéj
- 4-5 szem egész zöldbors
- menta és petrezselyemzöld
- 1 kis doboz natúr joghurt (150 g)
- kevés olívaolaj
- só
Elkészítése:
- A kuszkuszt egy tálikóba szórjuk, picit megsózzuk, és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi kb két ujjnyira ellepi. Lefedjük, és néhány percig állni hagyjuk.
- Serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott lilahagymát.
- A fűszereket (koriander, zöldbors, fahéj, és fokhagyma) egy mozsárban pépesre kavarjuk.
- Hozzáadjuk a hagymához, összepirítjuk, majd beleszórjuk a kis kockára vágott paradicosmot, és kavargatjuk, amíg a paradicsom összeesik. Ekkor hozzáadjuk a lecsöpögtetett, és hideg vízzel leöblített csicseriborsót, illetve a kurkumát.
- 2-3 percig kavargatva összeforraljuk, majd sóval, és tetszés szerint citromlével ízesítjük.
- Az uborkát megmossuk, és tetszés szeritni nagyobb kokckára felvágjuk. A zöldfűszereket felaprítjuk.
- A kuszkuszt villával fellazítjuk, felkavarjuk, és egy tálban összekavarjuk a fűszerek felével. Mellé halmozzuk a csicseriborsó ragut, az uborkát, megszórjuk a maradék fűszerekkel, meglocsoljuk olívaolajjal, joghurttal, így tálaljuk.
- Tipp: Kínáljunk mellé teljes kiőrlésű lisztből készült nachost, mártogatni.
Nachost én ebből a lisztből készítettem, kevés víz, néhány csepp olaj, és pici só hozzáadásával. Keményre gyúrtam a tésztát, majd papírvékonyságúra kinyújtottam, és grill serpenyőben szárazon oldalanként kb 1 perc alatt megsütöttem. Ezután felvágtam háromszögekre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése