Finom, és tápláló gyors, olaszos ebéd, rohanós hétköznapokra. Érdemes kipróbálni ezt a fajta olasz tésztát is, az orechiette-t, finom, érdekes tésztaféle. De akár más fajta tésztával is készülhet ez az étel, és például teljes kiőrlésű spagettivel fogyasztottam.
Hozzávalók:
- 25 dkg száraztészta (orechiette)
- 30 dg csirkemell
- 20 dkg brokkoli
- 6-8 aszalt paradicsom (olajban eltett)
- 4 evőkanál bazsalikom pesztó (zöld pesztó)
- 3 cikk fokhagyma
- 10 dkg parmezán sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- csilipaprika
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Az aszalt paradicosmot 5-10 percre forró vízbe áztatjuk.
- A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
- Megmossuk a húst, nagyon apró kokcára vágjuk, és egy serpenyőben, olívaolajon kavargatva lepirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paradicsomot, meg az apróra vágott fokhagymát. Összepirítjuk, sózzuk és borsozzuk, majd félretesszük.
- Egy edényben enyhén sós vizet forralunk, és a megmosott, rózsáira szedett brokkolit 2 percig főzzük benne. Eközben előkészítünk egy nagy tálat jéghideg vízzel. A brokkolit a hideg vízbe dobjuk, megvárjuk amíg lehűl. Ezzel az eljárással megmarad a brokkoli szép színe, és roppanós állaga.
- A serpenyőben, a húshoz adjuk a tésztát, a pesztót, meg a brokkolit. Alaposan összekavarjuk, sóval, és borssal ízesítjük.
- Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal, apróra vágott csilipaprikával, illetve meglocsoljuk egy kevés olajjal az aszalt paradicsomról.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése