Hozzávalók:
A piskótához:
- 12 dkg liszt
- 12 dkg őrölt mandula
- 12 dkg cukor
- 4 dkg vaj
- 6 tojás
- csipetnyi só
- 25 dkg jó minőségű vaj
- 20 dkg krémsajt (mascarpone)
- 20 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 4 evőkanál instant kávépor
- 2 teáskanál vegyes fűszer: őrölt fahéj, szegfűszeg és gyömbérpor
A díszítéshez:
- 20 dkg étcsokoládé
- néhány kávészem
Elkészítése:
- A piskótához az egész tojásokat a cukorral legalább 5 percig habosítjuk robotgéppel, amíg a massza kifehéredik, és a térfogata megnő. Óvatos mozdulatokkal, egy fakanálall belekavarjuk az olvasztott (nem meleg) vajat, végül pedig a sóval elkevert lisztet, meg a mandulát.
- A masszát egy 20 cm-es kerek tortafomrába simítjuk, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Miután kihűlt, a formából kiszedjük, és két lapra vágjuk.
- A krémhez a vajat a cukorral mixerrel habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a kávét a fűszerekkel, a krémsajtot, és jól kikavarjuk. Végül a felvert tejszínhabot beleforgatjuk.
- Az alsó piskótalapot tortatálra állítjuk, és meglocsoljuk kevés vízzel. Rákenjük a kávés krém felét, beborítjuk a második lappal, ezt is meglocsoljuk, végül pedig bevonjuk a maradék krémmel.
- A csokoládéból késsel, vagy zöldséghámozóval forgácsokat vágunk, és ezzel díszítjük a torta közepét. A szélére kávészemeket helyezhetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése