2016. december 8., csütörtök

Kínai reggeliző palacsinta


Az utóbbi időben egyre gyakrabban fogyasztunk különféle palacsintákat itthon, nem meglepő hát, hogy ismét palacsintát készítettem :) Ezúttal sósat, és annyira finom lett, hogy minden várakozásomat felülmúlta. A hosszú leírás ellenére egyszerűen, és hamar elkészíthető, a végeredmény pedig mennyei.
Ki kell próbálni, és gyakran készíteni! :)

Hozzávalók 2 személyre:

A palacsintához:
  • 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 12 dkg zabpehelyliszt
  • 1 tojásfehérje
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 dl növényi tej (zab-, rizs-, kókusz-, mandulatej stb)
  • 2 teáskanál őrölt kurkuma
  • negyed teáskanálnyi szódabikarbóna
  • nagy csipet só
  • annyi ásványvíz, amennyitől palacsinta állagú tésztát kapunk (a szokásosnál sűrűbb legyen)

A gombás zöldségraguhoz: 

  • 20 dkg csiperkegomba (lehet más is)
  • 15 dkg kínai zöldségkeverék (fagyasztott)
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál magos mustár
  • 0,5 teáskanál méz
  • só, őrölt bors

A szószhoz: 
  • 3 evőkanál natúr joghurt
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 0,5 teáskanál csípős paprikakrém (lehet több is. ízlés szerint)

Elkészítése: 

  • A palacsintához valókat egy edényben alaposan kikavarjuk, csomómentesre. Néhány percig állni hagyjuk, közben egy serpenyőt felforrósítunk. A tésztából rendre kisebb palacsinta-korongokat sütünk. 
  • Egy grillserpenyőben kókuszzsírt hevítünk. 
  • A gombát megmossuk, kivágjuk a szárát, és felszeleteljük. 2-3 eprcig kavargatva pirítjuk, majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldségkeveréket, és együtt pirítjuk további 3-5 percig. Ízesítjük mustárral, mézzel, szójaszósszal, illetve sóval és borssal ízlés szerint. 
  • A szószhoz valókat kikavarjuk. Tálalás: egy palacsintát megkenünk joghurtos csípős szósszal, ráhalmozzuk a gombás zöldságet, majd beborítjuk egy másik palacsintával, és a műveletet megismételjük.

Nincsenek megjegyzések: