Az utóbbi időben egyre gyakrabban fogyasztunk különféle palacsintákat itthon, nem meglepő hát, hogy ismét palacsintát készítettem :) Ezúttal sósat, és annyira finom lett, hogy minden várakozásomat felülmúlta. A hosszú leírás ellenére egyszerűen, és hamar elkészíthető, a végeredmény pedig mennyei.
Ki kell próbálni, és gyakran készíteni! :)
Hozzávalók 2 személyre:
A palacsintához:
- 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 12 dkg zabpehelyliszt
- 1 tojásfehérje
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 dl növényi tej (zab-, rizs-, kókusz-, mandulatej stb)
- 2 teáskanál őrölt kurkuma
- negyed teáskanálnyi szódabikarbóna
- nagy csipet só
- annyi ásványvíz, amennyitől palacsinta állagú tésztát kapunk (a szokásosnál sűrűbb legyen)
A gombás zöldségraguhoz:
- 20 dkg csiperkegomba (lehet más is)
- 15 dkg kínai zöldségkeverék (fagyasztott)
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál magos mustár
- 0,5 teáskanál méz
- só, őrölt bors
A szószhoz:
- 3 evőkanál natúr joghurt
- 1 teáskanál szójaszósz
- 0,5 teáskanál csípős paprikakrém (lehet több is. ízlés szerint)
- só
Elkészítése:
- A palacsintához valókat egy edényben alaposan kikavarjuk, csomómentesre. Néhány percig állni hagyjuk, közben egy serpenyőt felforrósítunk. A tésztából rendre kisebb palacsinta-korongokat sütünk.
- Egy grillserpenyőben kókuszzsírt hevítünk.
- A gombát megmossuk, kivágjuk a szárát, és felszeleteljük. 2-3 eprcig kavargatva pirítjuk, majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldségkeveréket, és együtt pirítjuk további 3-5 percig. Ízesítjük mustárral, mézzel, szójaszósszal, illetve sóval és borssal ízlés szerint.
- A szószhoz valókat kikavarjuk. Tálalás: egy palacsintát megkenünk joghurtos csípős szósszal, ráhalmozzuk a gombás zöldságet, majd beborítjuk egy másik palacsintával, és a műveletet megismételjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése