2016. december 7., szerda

Kecskesajtos-gránátalmás saláta pisztáciával



Hozzávalók: 
  • 1 kisebb jégsaláta
  • 1 édeskömény
  • 1 gránátalma
  • 12 dkg kecskesajt
  • 3 evőkanál pisztácia 
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál tökmagolaj
  • 3 evőkanál málnaecet (helyette más gyümölcsecetet is használhatunk, vagy citromlevet)
  •  teáskanál méz
  • 1 teáskanál magos mustár
  • só, őrölt bors


Elkészítése: 

  • Kettévágjuk a gránátalmát, az egyik felét kifacsarjuk, a levét felfogjuk, a magokat kiütögetjük. 
  • Az öntethez összekavarunk 2 evőkanál gránátalmalevet, málnecetet, mézet, mustárt, kevés sót, meg borsot. Mindkét olajat lassan csurgatva belekavarjuk. 
  • Az édesköményt kettévágjuk, a közepét kivágjuk, és vékony csíkokra felvágjuk. 
  • A salátát megmossuk, csíkokra vágjuk, majd az édesköménnyel együtt egy tálra rendezzük. 
  • Gránátalma magokkal, kockára vágott sajtdarabokkal, és pisztáciával megszórjuk, majd az öntettel meglocsoljuk. 
  • Frissen, teljes kiőrlésű pirítóssal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: