Hozzávalók:
- 1 kisebb jégsaláta
- 1 édeskömény
- 1 gránátalma
- 12 dkg kecskesajt
- 3 evőkanál pisztácia
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál tökmagolaj
- 3 evőkanál málnaecet (helyette más gyümölcsecetet is használhatunk, vagy citromlevet)
- teáskanál méz
- 1 teáskanál magos mustár
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Kettévágjuk a gránátalmát, az egyik felét kifacsarjuk, a levét felfogjuk, a magokat kiütögetjük.
- Az öntethez összekavarunk 2 evőkanál gránátalmalevet, málnecetet, mézet, mustárt, kevés sót, meg borsot. Mindkét olajat lassan csurgatva belekavarjuk.
- Az édesköményt kettévágjuk, a közepét kivágjuk, és vékony csíkokra felvágjuk.
- A salátát megmossuk, csíkokra vágjuk, majd az édesköménnyel együtt egy tálra rendezzük.
- Gránátalma magokkal, kockára vágott sajtdarabokkal, és pisztáciával megszórjuk, majd az öntettel meglocsoljuk.
- Frissen, teljes kiőrlésű pirítóssal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése