Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 1 brokkoli
- 3 sárgarépa
- 2 szárzeller
- 3 cikk fokhagyma
- 15 dkg zöldborsó
- 1 hagyma
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- darabka friss gyömbér (kb egy hüvelykujjnyi)
- 1 csilipaprika
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1-2 teáskanál almecet
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A zöldségeket megmossuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a sárgarépát meghámozzuk, és a zellerrel együtt ferdén szeletekre vágjuk.
- Egy fazékban olajat hevítünk, ezen megpároljuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, majd hozzáadjuk a félbevágott csirkemellet. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és 20 percig főzzük.
- A zellert, a sárgarépát, meg a szeletekre vágott gyömbért beleszórjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, majd kb 10-15 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a brokkolit, a zöldborsót, ételízesítőt, sót, és borsot. Ezután már csak 5 percig főzzük, és ha szükséges, utanáízesítünk sóval, borssal, és egy kevés almaecettel.
- Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott piros csilipaprikával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése