Hozzávalók
4-6 személyre:
- 60 dkg zellergyökér (tisztítva mérve)
- 1 édeskömény gumó
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- 1,5 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál zöldpesztó (lehet készen is kapni)
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Egy fazékban olajat forrósítunk.
- Meghámozzuk a zellert, az édeskömény két végét levágjuk, a közepén lévő kemény részt kivágjuk. A hagymát meghámozzuk. Megmossuk a zöldségeket.
- A hagymát apróra, a zellert kis kockára, az édesköményt csíkokra vágjuk.
- A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, együtt pirítjuk 1-2 percig, ezután 1,5 l vízzel felöntjük, és 30 percig főzzük.
- Hozzáadjuk az ételízesítőt, az egészet összeturmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük.
- A tejszínnel összeforraljuk, és forrón tálaljuk.
- A tetejére egy kevés pesztót, és néhány csepp tejszínt teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése