2016. december 22., csütörtök

Zeller-édeskömény krémeleves




Hozzávalók 4-6 személyre: 

  • 60 dkg zellergyökér (tisztítva mérve)
  • 1 édeskömény gumó
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál zöldpesztó (lehet készen is kapni)
  • só, őrölt bors


Elkészítése: 

  • Egy fazékban olajat forrósítunk. 
  • Meghámozzuk a zellert, az édeskömény két végét levágjuk, a közepén lévő kemény részt kivágjuk. A hagymát meghámozzuk. Megmossuk a zöldségeket. 
  • A hagymát apróra, a zellert kis kockára, az édesköményt csíkokra vágjuk. 
  • A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, együtt pirítjuk 1-2 percig, ezután 1,5 l vízzel felöntjük, és 30 percig főzzük. 
  • Hozzáadjuk az ételízesítőt, az egészet összeturmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük. 
  • A tejszínnel összeforraljuk, és forrón tálaljuk. 
  • A tetejére egy kevés pesztót, és néhány csepp tejszínt teszünk.


Nincsenek megjegyzések: