Hozzávalók 2 személyre:
- 1 lazacfilé (20-25 dkg)
- 3 evőkanál sötét balzsamecet
- 2 cikk fokhagyma
- 2 teáskanál méz
- 2 teskanál magos mustár
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, őrölt bors
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
- A halat hideg vízben megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és mindkét oldalát sóval, borssal megszórjuk.
- Egy serpenyőben olajat melegítünk, rádobjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát (az olaj ne legyen forró, mert a fokhagyma megég!), ráöntjük a balzsamecetet, a mustárt, meg a mézet, és összekavarjuk.
- A mázba tesszük a lazacot, bőrös felével lefelé. Kb fél percig pirítjuk, majd megfordítjuk, hogy a másik oldalát is bevonja a balzsamecetes máz. Oldalanként kb 2-3 percig sütjük közepes lángon, vigyázva, hogy a máz nehogy ráégjen a halra.
- Amikor megsült, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
- Köretként lehetőleg friss zöldséget fogyasszunk mellé, például spenótot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése