2017. január 2., hétfő

Balzsamecetes mázban sült lazac



Hozzávalók 2 személyre: 
  • 1 lazacfilé (20-25 dkg)
  • 3 evőkanál sötét balzsamecet
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 teáskanál méz
  • 2 teskanál magos mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, őrölt bors
  • petrezselyemzöld


Elkészítése: 

  • A halat hideg vízben megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és mindkét oldalát sóval, borssal megszórjuk. 
  • Egy serpenyőben olajat melegítünk, rádobjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát (az olaj ne legyen forró, mert a fokhagyma megég!), ráöntjük a balzsamecetet, a mustárt, meg a mézet, és összekavarjuk. 
  • A mázba tesszük a lazacot, bőrös felével lefelé. Kb fél percig pirítjuk, majd megfordítjuk, hogy a másik oldalát is bevonja a balzsamecetes máz. Oldalanként kb 2-3 percig sütjük közepes lángon, vigyázva, hogy a máz nehogy ráégjen a halra. 
  • Amikor megsült, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. 
  • Köretként lehetőleg friss zöldséget fogyasszunk mellé, például spenótot.



Nincsenek megjegyzések: