Hozzávalók:
- 4 sütni való sertéskolbász (pikáns)
- 3 alma
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál petrezselyemzöld
- 2 teáskanál szárított majoránna
- 2 teáskanál méz
- só, őrölt bors
Az almás krumplipüréhez:
- 1 kg krumpli
- 2 alma
- 2,5 dl tej
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál mustár
- só, őrölt bors, csipetnyi őrölt szerecsendió
Elkészítése:
- A krumplit meg az almát meghámozzuk. Az alma magházát kivágjuk, és kockára vágjuk a krumplival együtt.
- Mindkettőt egy fazékba tesszük, vízzel felöntjük és 15 perc alatt megfőzzük. Ezután leszűrjük, áttörjük, és habverővel krémesre kavarjuk, hozzáadva a vajat, a tejet, meg a mustárt. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és lefedve melegen tartjuk.
- Egy erpenyőben a kolbászt minden oldalán sopogósra sütjük, majd kiszedjük, és félretesszük.
- Az almát meghámozzuk, a magházat kivágjuk, és 12 szeletre felvágjuk. A hagymát meghámozzuk, és szeletekre vágjuk.
- A serpenyőben olajat hevítünk, megirítjuk a hagymát, és hozzáadjuk az almát. Megszórjuk majoránnával, mézzel, sóval, borssal ízesítjük.
- Beledobjuk a darabokra vágott kolbászt, alaposan összeforgatjuk, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
- Almás krumplipürével tálaljuk, forrón.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése