Nagyon ritkán készítek sárgaborsó főzeléket, mert nem jut eszembe, pedig milyen finom.
Én így készítem, most édesburgonya fasírttal fogyasztottuk. Persze bármilyen más feltéttel is kínálhatjuk, tetszés szerint.
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg sárgaborsó
- 1 vöröshagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 1 babérlevél
- 2 evőkanál joghurt
- 4 evőkanál olavíolaj
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- só, őrölt bors
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
- 2 evőkanál olajat egy edényben felforrósítunk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, kavargatva lepirítjuk, majd a szeletekre vágott fokhagymát is hozzáadjuk, összepirítjuk. Beleszórjuk a borsót a babérlevéllel, felöntjük 1,5 l forró vízzel, megsózzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt. Fedő alatt addig főzzük, amíg a borsó elkezd szétfőni.
- Ekkor a tűzről levesszük, a babérlevelet kiszedjük, és botmixerrel egy keveset turmixolunk rajta, úgy, hogy kb a fele megmaradjon darabosra.
- A joghurtot, meg az olajat elkeverjük kevés meleg főzelékkel, majd belekavarjuk, és sóval, borssal ízesítjük. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése