2017. január 23., hétfő

Zöld curry sült pisztránggal



Hozzávalók 4 személyre: 

  • 4 konyhakész pisztráng
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 cukkini
  • 1 kínai kelkáposzta (Pak Choi)
  • 1 lilahagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 dl kókusztej 
  • 4 evőkanál kókuszzsír
  • 2 teáskanál zöls curry paszta 
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • fél citrom leve
  • só, őrölt bors
  • csilipehely


Elkészítése: 


  • Megmossuk a zöldségeket, a hagymákat meghámozzuk, a gomba szárát eltávolítjuk. A cukkinit félbevágjuk, majd vékony szeletekre, a káposztát, a fokhagymát, meg a gombát szeletekre, a hagymát pedig apróra vágjuk.
  • Serpenyőben 1 evőkanálnyi kókuszzsírt forrósítunk, elkezdjük pirítani először a hagymát, majd szerre adjuk hozzá: először a gombát, és a cukkinit. Addig pároljuk kavargatva, amíg a zöldségek leve elfő, és elkezd sülni. Ekkor a fokhagymát, meg a káposztát is belekavarjuk, összepirítjuk, majd curry pasztával, gyömbérrel, citromlével, és ízlés szerint csilivel gazdagítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és tálalásig melegen tartjuk. 
  • A halat megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és mindkét oldalát sóval, borssal megszórjuk. 
  • Serpenyőben, forró kókuszzsíron szép ropogósra sütjük, majd a zöld cuyy raguval tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: