Hozzávalók 4 személyre:
- 4 konyhakész pisztráng
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 cukkini
- 1 kínai kelkáposzta (Pak Choi)
- 1 lilahagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 2 dl kókusztej
- 4 evőkanál kókuszzsír
- 2 teáskanál zöls curry paszta
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- fél citrom leve
- só, őrölt bors
- csilipehely
Elkészítése:
- Megmossuk a zöldségeket, a hagymákat meghámozzuk, a gomba szárát eltávolítjuk. A cukkinit félbevágjuk, majd vékony szeletekre, a káposztát, a fokhagymát, meg a gombát szeletekre, a hagymát pedig apróra vágjuk.
- Serpenyőben 1 evőkanálnyi kókuszzsírt forrósítunk, elkezdjük pirítani először a hagymát, majd szerre adjuk hozzá: először a gombát, és a cukkinit. Addig pároljuk kavargatva, amíg a zöldségek leve elfő, és elkezd sülni. Ekkor a fokhagymát, meg a káposztát is belekavarjuk, összepirítjuk, majd curry pasztával, gyömbérrel, citromlével, és ízlés szerint csilivel gazdagítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és tálalásig melegen tartjuk.
- A halat megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és mindkét oldalát sóval, borssal megszórjuk.
- Serpenyőben, forró kókuszzsíron szép ropogósra sütjük, majd a zöld cuyy raguval tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése