Hozzávalók:
- 25 dkg makaróni
- 20 dkg kelkáposzta
- 2 sárgarépa
- 1 nagyobb lilahagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 4-6 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál olívaolaj
- 0,5 teáskanál gyömbérpor
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A makarónit enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
- Miközben fő a tészta, előkészítjük a zöldségeket: a hagymát meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, majd gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk (vagy zöldséghámozóval forgácsokat vágunk). A káposztát megmossuk, vékonyra szeljük, a fokhagymát pedig megpucoljuk, és szeletekre vágjuk.
- Egy grill serpenyőben, vagy wokban olajat hevítünk, és a zöldségeket együtt pirítjuk néhány percig, kavargatva. Ízesítjük gyömbérrel, szójaszósszal, sóval, borssal.
- Hozzáadjuk a kifőtt tésztát, és összepirítjuk.
- Húsok mellé köretnek is finom, de önálló fogásként is fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése