Hozzávalók 4 személyre:
A pitakenyérhez:
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg fehérliszt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál ecet
- 0,5 evőkanál só
- 1 teáskanál méz
- 1 tasak szárított élesztő
- kb 1,50 dl langyos víz
A töltelékhez:
- 45 dkg csirkemell filé
- 20 dkg brokkoli
- 5 dkg kéksajt
- 2 dkg reszelt parmezán sajt
- 1 evőkanál mascarpone krémsajt
- 1 dl tej
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 evőkanál kókuszzsír (olívaolaj) a sütéshez
- só, őrölt bors
- 2 lilahagyma a tálaláshoz
Elkészítése:
- A pitához először az élesztőt langyos vízzel cukorral elkeverjük, és meleg helyre téve felfuttatjuk (kb 10 perc). Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk, tésztává dagasztjuk (végezheti dagasztógép is). Letakarva, meleg helyen a tésztát a duplájára kelesztjük.
- Enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk, és kör alakúra kinyújtjuk, vékonyra. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a pitákat, és további 15 percig kelesztjük. Végül 180 fokos sütőben megsütjük, 15-20 perc alatt. Eközben a piták felemelkednek, a belsejük pedig üres marad.
- A töltlelékhez a brokkolit enyhén sós vízben 3 percig főzzük, leszűrjük, és rögtön jéghideg vízzel teli tálba helyezzük.
- Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, és megpirítjuk rajta a csíkokra vágott húst. Hozzáadjuk a tejet, a morzsolt kéksajtot, a parmezánt, a krémsajtot, a mustárt, meg az oregánót, éa alaposan összekavarjuk. Sóval, borssal megszórjuk, hozzáadjuk a brokkolit, és 1 percig együtt forraljuk.
- A pitákat kettávágjuk, de az alját zárva hagyjuk. Megtöltjük a töltelékkel, meg a szeletekre vágott lilahagymával.
Tipp: Ha becsomagoljuk, és magunkkal visszük, akkor tízoraira is egy finom és tápláló ételt fogyaszthatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése