2017. január 20., péntek

Tonhalfasírt




Ez a legfinomabb tonhalas étel, és a legfinomabb fasírt, amit valaha ettem. Fontos, hogy olajas tonhalat használjunk, attól lesz a fasírt szaftos, és kívül ropogós. Ha pedig saját levében eltett tonhalat készítünk, adjunk hozzá kevés olívaolajat.
Egymás után faltuk, annyira ízlett nekünk :)

Hozzávalók: 
  • 45 dkg tonhal (konzerv, saját levében)
  • 3 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojás
  • 1 kisebb apróra vágott lilahagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • só, őrölt bors
  • 4 evőkanál kókuszzsír a sütéshez


Elkészítése:

  • A halat lecsöpögtetjük, majd egy tálban a hozzávalókkal összegyúrjuk. 
  • Egy serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk, közben pedig a masszából kisebb pogácsákat formázunk. 
  • Forró zsiradékon mindkét oldalukat kb 2 perc alatt megsütjük, majd egy konyhai papírtörlővel bélelt tálra szedjük.

Nincsenek megjegyzések: