Ez a legfinomabb tonhalas étel, és a legfinomabb fasírt, amit valaha ettem. Fontos, hogy olajas tonhalat használjunk, attól lesz a fasírt szaftos, és kívül ropogós. Ha pedig saját levében eltett tonhalat készítünk, adjunk hozzá kevés olívaolajat.
Egymás után faltuk, annyira ízlett nekünk :)
Egymás után faltuk, annyira ízlett nekünk :)
Hozzávalók:
- 45 dkg tonhal (konzerv, saját levében)
- 3 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 tojás
- 1 kisebb apróra vágott lilahagyma
- 1 teáskanál citromlé
- só, őrölt bors
- 4 evőkanál kókuszzsír a sütéshez
Elkészítése:
- A halat lecsöpögtetjük, majd egy tálban a hozzávalókkal összegyúrjuk.
- Egy serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk, közben pedig a masszából kisebb pogácsákat formázunk.
- Forró zsiradékon mindkét oldalukat kb 2 perc alatt megsütjük, majd egy konyhai papírtörlővel bélelt tálra szedjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése