Nagyon finom, jó minőségű kagylót sikerült vásárolnom, ritka jó árban. Elsőként ez a gyors tészta készült, tényleg pár perc, és megvan. Maga a tészta is nagyon jó, talán a legjobb számomra egészséges kategóriában.
Hozzávalók 2 személy részére:
- 10 dkg hajdinás száraztészta (vagy teljes kiőrlésű lisztből készült tészta)
- 10 dkg kagylóhús (fagyasztott)
- 10 dkg bivalymozarella
- 2 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál krémsajt
- 1 evőkanál olívaolaj
- fél citrom leve
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál sűrű joghurt
- só, bors
- petrezselyemzöld
- csilipehely
Elkészítése:
- A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, a tasakon lévő utasításnak megfelelően (ennek a tésztának 3 perc a főzési ideje).
- Leszűrjük, majd összekavarjuk krémsajttal, olívaolajjal, kevés apróra vágott petrezselyemzöddel, illetve a darabokra tépkedett mozarella sajttal.
- Serpenyőben vajat hevítünk, rádobjuk a fagyasztott kagylót, és kb 2-3 perc alatt, kavargatva megsütjük. A végén hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, sóval, borssal, és kevés citromlével ízesítjük. A tésztára halmozzuk tálaláskor, és megszórjuk petrezselyemzölddel, csilivel.
- A tetejére 1-1 evőkanálnyi finom, sűrű joghurtot adunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése