Gyermekeim gyakran vágynak édesség után, s mivel nem tartunk itthon bolti édességet, amikor megkívánnak valamit, gyakran összedobok valami házit.
Ezt a pudingot szívesen fogyasztották, s én mindig örülök, mikor valami igazán jót adhatok nekik. Ez az édesség nem káros anyagokkal van tele, hanem finom, tápláló hozzávalókból készült.
Hozzávalók:
- 6 dl frissen facsart narancslé
- 1 narancs
- 4 evőkanál zabliszt
- 2-3 evőkanál nyírfacukor v xilit (a narancs édességétől függően)
- a tetejéte 4 cikk narancs, őrölt fahéj
Elkészítése:
- Meghámozzuk a narancsot, cikkekre szedjük (négy cikket tegyünk félre), és tetszőleges darabokra felvágjuk.
- A lisztet egy edényben csomómentesre kavarjuk egy kevés narancslével, majd a többi narancslét is hozzáadjuk, és lassú tüzön kavargatva, főzni kezdjük.
- Amikor felforrt, és besűrűsödött, levesszük a tűzről, és belekavarjuk a darabokra vágott narancsot.
- Desszertes poharakba öntjük, a tetejét pedig megszrójuk csokoládéforgáccsal, és pici fahéjjal.
- Langyosan fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése