Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg leveles tészta (fagyasztott)
- 20 dkg spenót
- 10 kecskesajt
- 2 tojás
- 2 cikk fokhagyma
- 3 evőkanál lenmag
- só, őrölt bors
- kevés liszt
- extra: csilipehely
Elkészítése:
- A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.
- Enyhén lisztezett felületen négyzet alakúra kinyújtjuk, majd négy egyforma négyzetre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és mindeniket körbevágjuk a szélétől 2 cm távolságra, vigyázva, hogy ne vágjuk el egészen a tésztát.
- Egy edényben összekavarjuk az apróra tépkedett spenótot a tojásokkal, a reszelt fokhagymával, a lenmaggal, sóval, és borssal.
- Mindenik tésztára, a vágási vonalon belül egyenletesen eloszlatjuk a tojásos spenótot, a szabadon hagyott széleket pedig megkenjük tojással, ami az edényben visszamarad.
- Kirakjuk tetszés szerint sajt darabokkal. Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a széle megpirul. Megszórhatjuk csilipehellyel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése