2017. február 9., csütörtök

Kecskesajtos spenót-lepény


Ha gyorsan kell valami finom, és laktató :)

Hozzávalók 4 személyre: 
  • 40 dkg leveles tészta (fagyasztott)
  • 20 dkg spenót
  • 10 kecskesajt 
  • 2 tojás
  • 2 cikk fokhagyma
  • 3 evőkanál lenmag
  • só, őrölt bors
  • kevés liszt
  • extra: csilipehely


Elkészítése: 

  • A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni. 
  • Enyhén lisztezett felületen négyzet alakúra kinyújtjuk, majd négy egyforma négyzetre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és mindeniket körbevágjuk a szélétől 2 cm távolságra, vigyázva, hogy ne vágjuk el egészen a tésztát. 
  • Egy edényben összekavarjuk az apróra tépkedett spenótot a tojásokkal, a reszelt fokhagymával, a lenmaggal, sóval, és borssal. 
  • Mindenik tésztára, a vágási vonalon belül egyenletesen eloszlatjuk a tojásos spenótot, a szabadon hagyott széleket pedig megkenjük tojással, ami az edényben visszamarad. 
  • Kirakjuk tetszés szerint sajt darabokkal. Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a széle megpirul. Megszórhatjuk csilipehellyel.

Nincsenek megjegyzések: