Hozzávalók 2 személyre:
- 8 dkg spenót
- 2,5 dkg útifűmaghéj
- 3 dl tej
- 1 tojás
- pici só
A mártáshoz:
- 15 dkg mozarella
- 10 dkg csirkemell
- 1 dl tejszín
- 1 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Alaposan megmossuk, és megpucoljuk a spenótot.
- Egy kisebb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítjük 160 fokra.
- A tojást villával elhabarjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott spenótot, a tejet, kevés sót, és elkeverjük. Végül belekavarjuk nagyon gyors mozdulatokkal az útifűmaghéjat, és rögtön a tepsibe öntjük, mivel azonnal megszilárdul. Egyenletesen elsimítjuk, és sütőben 10 perc alatt megsütjük.
- Amikor kihűlt, szorosan feltekerjük, és tetszés szerinti szélességű metéltre vágjuk.
- A csirkemellet sóval és borssal megszórjuk, és egy serpenyőben, kevés olajon pirosra sütjük. A tejszínt felmelegítjük a darabokra vágott mozarellával. Amikor kissé összeolvadt, belekavarjuk a zúzott fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A spenótos “tésztára” öntjük, összekavarjuk, és csíkokra vágott húsdarabokkal tálaljuk.
Megj: Az útifűmaghéj (Psyllium
husk)
egy olyan növényi rost, mely igen hatékony a magas vércukorszint,
a székrekedés, a magas koleszterinszint és a glükóz intolerancia
kezelésére. Remek természetes zselésítő, krémekhez, pudingokhoz is használhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése