Ez egy jó kis hétköznapi süti, ha gyorsan kell valami édesség, de házi legyen, ne bolti. Bármilyen gyümölcsöt belekavarhatunk, amit szeretünk, vagy ami éppen van otthon, akár többet is, mint amennyi a receptben szerepel. Én épp csak leheletnyi meggyet használtam, fokozva ezzel ezt a könnyű, joghurtos ízvilágot.
Hozzávalók:
- 25 dkg natúr joghurt
- 25 dkg liszt
- 25 dkg puha vaj
- 20 dkg cukor
- 20 dkg magozott meggy (fagyasztott)
- 2 tojás
- fél citrom reszelt héja
- 1 tasak sütőpor (10 g)
- csipetnyi só
Elkészítése:
- A vajat, meg a cukrot mixerrel néhány percig habosítjuk, majd hozzáadjuk az egész tojásokat. Mixerrel tovább kavarjuk, közben a joghurtot is belevegyítjük.
- Ezután egy fakanállal elkeverjük benne a sütőporral elkevert lisztet, sót, meg citromhéjat, illetve a fagyasztott meggyet.
- A tésztát egy szilikon kuglófformába simítjuk, és 175 fokos sütőben, kb 40-50 percig sütjük (tűpróba).
Megj: Amennyiben nem szilikon formát
használunk, ebben az esetben kenjük ki vékonyan vajjal, és szórjuk
meg liszttel, mielőtt a tésztát beleöntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése